کاربران گرامی انجمن مجهز به سیستم تشخیص مولتی اکانت می باشد
چنانچه مولتی اکانت دارید سریعا به خصوصی مدیریت کل مراجعه کنید اگر نه اکانت مولتی شما بن و اخطار جدی و همیشگی خواهید گرفت!
بنام خدا
سلام خدمت تمامی کاربران عزیز و دوست داران نوشتن و نویسندگی!
عزیزان خیلی وقته بهتون قول مصاحبه با نویسندگانی رو دادیم که شما مشتاقانه اثرهاشون رو دنبال میکنید؛ ولی بخاطر یک سری مسائل که مربوط به انتشارات بود یکم به تعویق افتاد. بابت این تاخیر عذر خواهی میکنیم.
خب بریم به سراغ نویسندهی عزیزمون خانم صالحی (@م.صالحی ) و سوال هامون رو در مورد نویسندگی ازش بپرسیم.
سلام خانم صالحی؛ امیدواریم حالتون خوب باشه.
۱: از چند سالگی فهمیدین قلم خوبی دارین و میتونین نویسندهی خوبی باشین؟ اولین بار توی دورهی راهنمایی بودم که برای نمایش احتیاج به نمایشنامه داشتیم برای همین دست به قلم شدم و نمایشنامه رو خودم نوشتم. نمایشنامهی که با همهی عیب و ایرادهاش نمایشنامهی طنز موفقی شد و دو سال پیاپی توی مدرسه و منطقه اجرا شد. همین انگیزهی شد برای نوشتنم. توی دورهی دبیرستان با خوندن رمان( دختر کُرد) به نوشتن رمان ترغیب شدم. اونقدری عاشق این هنر شدم که حتی یه روز هم بدون نوشتن نمیگذشت. و چون علاقه به فیلمنامه نویسی دارم و توی این زمینه فعالیت دارم رمانهام سبک فیلمنامهی داره و دیالوگ محور پیش میره.
۲: اولین رمانتون کی منتشر شد؟ اولین رمانم، یه رمان کوتاه تاریخی برای نوجوانان بود که در سال ۹۷ منتشر شد. رمانی به اسم شیران ایران که در اپلیکیشن کتابراه رایگان در دسترس هست.
۳: چند اثر تا الان دارید؟ رمانهای که در حال تایپ در انجمن رمان فور و دیگر انجمن ها دارم بیشتر هشتتاست، سه رمان تموم شده و روی سایت قرار گرفته و یه رمان و یک داستان کوتاه در دست چاپ هستش.
۴: چرا م.صالحی؟ بیشتر نویسندگان اسم مستعار دارن، م.صالحی اسم خودتونه یا اسم مستعارتون؟ م.صالحی هویت واقعی خودم هستش و علاقهی به اسم مستعار ندارم ولی علاقهی به منتشر شدن اسم کوچیکم ندارم.
۵: کسی رو به عنوان اسطوره برای نوشتن و نویسندگی تو ذهنتون دارید؟ نویسندهی خاصی و سبک نویسندگی کسی الگوی من نیست. ولی سبک نویسندههای بزرگ ایرانی مثل استاد جمالزاده و آقای نادر ابراهیمی و منیژه آرمین و رضا امیرخانی را دوست دارم.
۶: همه میدونیم نویسندگان بزرگ، قبل از اینکه نویسندهی خوبی باشن؛ خوانندهی خوبی هستن! خیلی کتاب میخونید؟ بله سعی میکنم کتاب خوان خوبی باشم و حداقل هفتهای یک کتاب یا دوتا بخونم. از سبکها و ژانرهای مختلف هم میخونم.
۷: هیچ یک از اثرهاتون رو به چاپ رسونید؟ یا قصدش رو دارید؟ بله همون کتاب شیران ایران که با چاپ رسیده و دوتا دیگه که در دست چاپ و البته یکی از رمانهام دارم به فیلمنامه برمیگردونم.
۸: نظرتون در بارهی نویسندگی چیه؟ به نظرم نویسندگی برای من بهترین حس و استعدادی که خدا به من داده و لطفش رو شامل حالم کرده. اینکه بتونی اونچیزی که به اسم تخیل در ذهنت میگذره با دیگران به اشتراک بذاری بهترین حس دنیاست.
۹: انگیزتون برای نوشتن چیه؟ انگیزه من برای نوشتن، موفقیت و ماندگار شدنه. هیچوقت هدفم در نوشتن کم نبوده و من بالاترین سطحی که یک نویسنده میتونه در حیطه بهش دست پیدا کنه مد نظرمه و قطعا برای این سطح باید خیلی تلاش کنم.
۱۰: میدونیم هر اثری و هر کاری، بازخورد مثبت و منفی داره. کدوم رمانتون احساس میکنید بازخورد مثبت بیشتری داره؟ رمانی که خیلی دوستانی که خوندن و خوششون اومده و گفتن بارها خوندنش رمان در طالع منی و مهره مات، هر چند در طالع منی صرف دیالوگ پیش میره و توصیفات کمی داره ولی خوشبختانه شخصیت های داستان با همون دیالوگهاشون شخصیت خودشون رو معرفی کردند و به دل نشستند.
۱۱: همه نویسندگان نقد میشن؛ مهم اینه که اون نقد سازنده باشه و ازش درس بگیریم. سازنده ترین نقد در مورد قلمتون؟ سازندهترین نقدی که به رمانم شد و باعث پیشرفت و بهتر شدن قلمم شد نقدی بود از یک دوست که در رابطه با نوشتن اصولیتر رمان به من داشت و پیشنهاد داد از فضای فیلمنامهی دورش کنم. خب این نقد دوستانه و سازنده ای بود که خوشحال شدم از شنیدنش.
۱۲: به نویسندههایی که مبتدی هستن و تازه شروع به نوشتن کردن، چهپیشنهادی میدید؟ پیشرفت قلم به مرور صورت میگیره و با تمرین و نوشتن بیشتر اتفاق میفته، اون چیزی که من همیشه دغدغهام بوده موضوعات بکر و جدید و البته واقعگرا بودن. واقعگرا بودن به این معنی که اگر داری رمانی در ژانر اجتماعی و جنایی، عاشقانه و رئالیسم یا رمانتیسم مینویسیم شخصیتهای بیش از حد همه چیز تموم خلق نکنیم. نگاهی به جامعهی اطرافمون بندازیم. در رابطه با یک موضوعی که داریم مینویسم هر چیزی که هست کمی در موردش مطالعه کنن و بعد اقدام به نوشتن کنند. مثلا رمان پلیسی میخوندم که شخصیت دختر ۲۲ سالهی که سرگرد بود و یک پلیس خفن و همه چیز تموم. خب این چیزها غیرواقعیه، یه کمی تحقیق مشکل رو حل میکنه و داستان رو ملموستر میکنه.
۱۳: هیچ کدوم از شخصیت رمانهاتون برگرفته از واقعیت هست؟ بله خیلی از شخصیتهای داستانم برگرفته از واقعیته اما با کمی تغییر
۱۴: بیشتر چه ژانری رو برای خودن و حتی نوشتن انتخاب میکنید؟ بیشترین ژانری که برای خوندن و نوشتن انتخاب میکنم اجتماعی و پلیسی هستش.
۱۵: شخصیت رمانهاتون رو بر چه اساسی انتخاب میکنید؟ شخصیتهای رمانم رو بر حسب موضوع قصه انتخاب میکنم.
۱۶: و به عنوان هدیه یکی از دیالوگهای به یادماندی رمانتون رو بهمون تقدیم کنید. دیالوگی که الان یادمه، دیالوگ آرش در رمان مهره مات هستش.
( یه نصیحتی رو از من داشته باش سارا، هیچوقت به خاطر کار دیگران شرمنده نشو و سعی نکن اشتباه اونا رو به دوش بکشی حتی اگه اون یه نفر برادرت باشه).
خیلی خوشحال شدیم از هم صحبتی با شما. ما همهی سوالهامونو پرسیدیم و جواب هامون رو گرفتیم اگه فکر میکنید چیزی مونده و نپرسیدیم ودوست دارید به خوانندههای عزیز بگید؛ بفرمایید: دعای خیر و سلامتی برای شما و تمامی دوستان رمانفور دارم. امیدوارم همیشه تندرست و سالم و موفق باشید.
مچکر از شما بخاطر همراهی گرمتون.
این هم از مصاحبه با یکی از بزرگترین نویسندگان مجازی.
اگه فکر میکنید باید سوالی از نویسندگان پرسیده بشه و ما مطرح نکردیم، حتما در پروفایل بنده بگید.
مصاحبهی بعدی با: هستی همتی (Ara). هر سوالی ازشون داشتید در خصوصی یا نمایه مطرح کنید تا از ایشون پرسیده بشه.
(* توجه: سوالات به هیچ گونه +۱۸ نباشند و فقط در حیطهی نویسندگی سوال بپرسید.*)